7. Raak de wonden aan

We kunnen niet in Jezus geloven en met Thomas “Mijn Heer en mijn God” zeggen zonder ook zijn wonden aan te raken. Dat is de kern van wat de Praagse priester en hoogleraar Tomás Halík in zijn nieuwe boek(2018) betoogt.
In zijn wonden van het kruis draagt Jezus alle wonden van de wereld en de mensheid. Wie de pijn in de wereld niet serieus neemt, kan God niet belijden, stelt Halík. Hij dringt door tot de mystieke lagen van het geloof en geeft scherpzinnig en humoristisch commentaar op de huidige tijd. Aan het begin van de lijdenstijd, de 40-dagentijd, bezinnen we ons op de impact van dit boek op ons leven. U hoeft het boek niet gelezen te hebben om deel te nemen.
(in)leiding:   ds. Piter Goodijk
Plaats:         kerk Noordwelle
Datum:        woensdag 11 maart
Tijd:            19.30 uur