6. Waar ouder worden waarde krijgt

We worden steeds ouder en ook anders oud dan vroeger.
Tegelijk met de spectaculair toegenomen levensverwachting is er ook sprake van een opmerkelijke paradox. We worden ouder, maar veel ouderen spiegelen zich aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Onderweg zijn in de ouderdom is klaarblijkelijk ook een stuk lastiger geworden, en over zingeving wordt niet zo veel gesproken.
Ouderdom is hierdoor een soort niemandsland waarin men op zoek is naar zin en betekenis. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijkt de samenleving naar ouderen en hoe kijken ouderen naar zichzelf? Wat zijn kerntaken van het ouder worden? Welke bronnen kunnen er gevonden worden?
Ds. Rosmolen zal aan de hand van kunstafbeeldingen van ouderen ingaan op deze vragen. Er zal gebruik worden van het boek ‘Zin in de ouderdom’, geschreven door ds. Jan van Baardwijk en ds. René Rosmolen. In dit boek wordt het landschap van de ouderdom verkend vanuit o.a. poëzie, kunst, spiritualiteit en filosofie.
Leiding:  ds. René Rosmolen/ds. Janneke Herweijer 
Plaats:    kerk in Burgh
Datum:   donderdag 6 februari
Tijd:       20.00 uur