8. Dagje Joods Amsterdam

Een wandeling door de oude joodse wijk van Amsterdam. Ooit was daar het centrum van joods leven. Veel huizen herinneren nog aan die aanwezigheid. Daarnaast ook diverse monumenten en gebouwen die vertellen over de periode van hun deportatie. We bezoeken onder meer de ‘Hollandse Schouwburg’, het Auschwitz-monument in het Wertheimpark en de grote Synagoge (de Esnoga). De dag wordt begeleid door ds. Harry Smit, die onderweg het nodige zal vertellen. We hebben een speciale lunch met een aantal typisch joodse gerechten in het restaurant van het Joods Historisch Museum. We reizen ’s morgens vroeg per bus naar Amsterdam en zijn rond 18.30 uur weer terug.
Leiding:  ds. Harry Smit
Datum:   donderdag 26 maart
Prijs van het hele dagprogramma wordt t.z.t. bekend gemaakt.
De kosten van het vervoer worden apart verrekend, afhankelijk van het aantal deelnemers.
Aanmelden: bij ds. Harry Smit