15. Taizé zang- en gebedsdienst

Taizeviering. Iets voor jou? Iets voor U?

Kenmerkend voor deze vieringen zijn de liederen die vele malen achter elkaar worden gezongen. Kort, met een eenvoudige bijbelse tekst en gemakkelijk mee te zingen.
Overigens in het Liedboek staan ook diverse liederen vermeld.

De Oecumenische Werkgroep Samen Vieren, is verantwoordelijk voor een aantal diensten, verspreid over het hele jaar.
Zo verzorgt de werkgroep onder andere de Eenheidszondag,
de Stille Week, de Vredesweek en een drietal Taizévieringen. 

Frère Roger startte in 1940 in het Bourgondische dorpje Taizé een oecumenische gemeenschap met als doel zoveel mogelijk (jonge) mensen van over de hele wereld bijeen te krijgen om te zingen, om te bidden en in gesprek te gaan met elkaar om zo tot de BRON te komen. Duizenden bezoeken elk jaar deze gemeenschap. Naar Taizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar verbondenheid met God door gemeenschappelijk gebed, door het zingen en door stilte.

Om zo te komen tot persoonlijke bezinning, kan helpen even een stap terug te nemen van je dagelijks leven. Om zo even op verhaal komen, in alle rust om je heen. 

Deze bijzondere vorm van geloofsbeleving heeft zich verspreid over de hele wereld en heeft dus ook de Westhoek bereikt. Drie maal per jaar houden wij een viering waarbij het accent valt op jezelf overgeven, in gesprek gaan met jezelf en met God, via stiltemomenten. Wat wil je delen met Hem en wat heeft Hij jou te zeggen? Waar vind je een open oor voor je zorgen, je verdriet, maar ook voor je dankbaarheid?

U merkt wel: het is niet een gewone zondagse avonddienst, maar een viering waarin het licht een grote rol speelt. Ook kunt u een kaarsje aansteken!

U bent van harte welkom op de volgende data:
De data in 2020 :
zo 21 juni, 19.00 uur in de Pelgrimskerk in Haamstede
zo 27 september, 17.00 uur in de Corneliuskerk in Noordwelle
zo 15 november, 17.00 uur in de Kerk in Burgh

Na de diensten is er gelegenheid tot koffie/theedrinken en elkaar te ontmoeten.

Wilt u deelnemen aan de Taizé zangroep die twee of drie woensdagavonden oefenen? Neem dan contact op met Wim Hack.